måndag 24 december 2012

Merry X-Mas and a Happy New Bear

Bilden visar Dräggsjön - sjön där Scotty Scarface bor...

fredag 21 december 2012

Extrem guide blir Rapala Pro guide


Trollingexpert ansluter till Rapala Proguide

Rapala Proguide har fått ytterligare en ny medlem. Fiskeguide Ove Johansson från Team Extreme i Skövde ansluter till teamet från och med 1 januari 2013.

Ove Johansson är en av Sveriges mest välkända trollingfiskare, med bland annat två förstaplatser i Swedish Trolling Masters på meritlistan. Johansson är fiskeguide på heltid och spenderar många timmar på Vänern och Vättern i jakten på lax, öring röding.
Ove Johanssons kompetens inom främst trollingfiske är ovärderlig för oss, berättar Jesper Norell, chef för Normarks Sportfiskedivision. Hans expertis kommer att hjälpa oss att erbjuda rätt produkter till marknaden och hans medverkan på vår Facebook-sida, hemsidor och bloggar kommer att hjälpa många sportfiskare att lyckas i sitt eget fiske, fortsätter Norell inspirerat.

Rapala Proguide består av Mathias Holgersson, Jörgen Storm, Ove Johansson, Micke Puhakka och Henrik Karlén. Deras sammanlagda erfarenhet från fiske i svenska vatten är en värdefull kunskapsbank om hur man ska lyckas med fisket.
Rapala Proguide-teamet växer och vår målsättning är att hjälpa svenska sportfiskare att lyckas genom att bidra med bra information om fisketekniker, utrustning och fiskeplatser, säger Norell vidare. Våra fem Rapala Proguides besitter unik kompetens inom sportfiske, allt från mete till havsfiske.

För fiskerapporter, utrustningstips och mer information om Rapala Proguides, besök www.facebook.com/rapalaproguidesverige

tisdag 4 december 2012

Gullmarsfjorden live

Detta måste vara det häftigaste som visats på ett tag för oss sportfiskenördar. Kamera på 31 meters djup i Gullmarsfjorden. Var precis inne och såg i driektsändning allt från vitling, glyskolja, plattfisk och rötsimpa simmande runt den nedsänkta kräftbur med ram och monterad kamera. Återigen har den gamle havsfiskenestorn Jan Olsson snappat upp tidsfördriv under lunchen så här när vintern anlänt. Kameran med livesändningar hittar du här. Leve Gullmarsfjorden...

måndag 3 december 2012

Laxcup Vättern medelvikt på över 6 kilo

Så var årets laxcup i Vättern slut. Faktiskt första gången på ett antal år som cupen gått att genomföra pga. is och vindar över det normala. Största laxen vägde 11,22 kilo och fångades på ett numera klassiskt Apex - Made in Canada, ni vet den böjda plastskeden som snabbt fick namnet "skohornet". Fiskar bra då den går oregelbundet vilket mer än en gång har visat sig effektivt för laxartade fiskar. Läs mer på Vänerns Sportfiskeförenings sida där Jan "Mr Hemingway" Olsson regelbundet skriver om fiske. Sidan och övrig info om laxcupen hittar du här. Slit spö, fixa tackel till ismetet, vintern är på G...

Translate to your own language