måndag 2 februari 2009

Bomavgift

Fick ett brev från Norge idag. 9 månader efter händelsen (brottet...). Fjellinjen AS var avsändaren. I det stod det att jag passerat en eller "flere automatiske bomstasjoner" i Oslo med mitt "Kjøretøj", utan giltigt avtal med AutoPASS... Kruxet är att det inte fanns någon genomfart där man kunde betala bomavgift i då en manuell lucka. Hur gör man? Vänder, kör 5-10 mil och letar upp en eventuell annan avfart? Tror inte det. Fakturans belopp lyder på en bisarrt stor summa norska kronor - 40 Nok... Jaha! En sak vet jag, inbetalningsavgiften kommer med största sannolikhet att bli större än själva fakturabeloppet. Leve Norge, detta underbara land...

5 kommentarer:

Herr D sa...

Haha, ja di kan de där....hoppas du fick någon fisk ;-)

FFA+JOF sa...

Du är ju van att betala betydligt högre avgifter till norska statskassan,

Patrik sa...

Japp! Norska tollvesenet kallar det pilsnerskatt. Vi svenskar kallar det spännande att åka över gräns. Tjörnmark hade 150 boxer - för mycket... Men vad gör det. Böterna blev ju bara drygt fem lakan :-)

Helena sa...

Hej! Intressant... Idag fick vi också en faktura från Fjellinjen AS, vi krävs på 60 kr för tre datum i maj förra året då vi påstås ha kört i Norge. Dessvärre har vi aldrig varit där. Jag funderar på om det är ett bluff-företag??? Lite skumt tycker jag. Visserligen en skitsumma, men vad händer om man betalar kommer det dyka upp flera betalningskrav om andra gånger vi "varit där" också?

Patrik Tjörnmark sa...

Nej, något oseriöst företag är det inte. Kollade för säkerhets skull upp detta. Jag var till skillnad från er där, och mina två datum i maj stämde. Men jag måste hålla med, har man inte varit där låter det väl mysko... Finns då bara tre alternativ: antingen är bilden från kameran något suddig, eller så har den person som läst av bilden saknat glasögon och har då svårt att fokusera. Till sist: så är det någon ur er familj som "lånar" bilen utan den andres vetskap om var den ska... Hoppas du får kläm på det hela.

Translate to your own language