lördag 5 februari 2011

Spel för galleriet?

Jag hävdar det med bestämdhet. Eventuellt förbud att fiska pigghaj för oss sportfiskare – skitsnack! Personligen har jag fiskat i svenska hav sedan 8 års ålder. Det vill säga i 37 år. Aldrig har jag sett maken till dagens population av pigghaj. Nog för att några yrkesfiskare ”skövlat” beståndet på sina platser och att fiskhandlarna sedan kallat fisken för ”Nordsjöål”.  Nu är det mer stopp för dessa utrotare. Men att vi sportfiskare som fiskar enligt regelrätta metoder som Catch & Release och hullingslösa krokar ska ”straffas” enligt samma förbud som de verkliga bovarna är rent ut sagt patetiskt. På kända platser kan du med lätthet fånga ett 50-tal pigghajar under ett par- tre timmar. Torsken är näst intill systematiskt utrotad i Kattegatt. Vad händer på den fronten? Inte fasiken fångar du ett 50-tal torskar hur som helst. Men det är klart. Torsken är en grymt värdefull matfisk. Förbud att fiska upp ”Gadus Morhua” kommer inte att existera innan det är för sent. Titta gärna in på Aftonbladet här, eller på Sportfiskarnas notis här. Spel för galleriet säger jag. Vad tror du?

2 kommentarer:

The art of fishing sa...

Detta är den bästa artikel jag läst på mycket länge. Det måste verkligen komma ut vad vi tycker om ett sådant här beslut.

Mvh. Ulf Noreman
The art of fishing

Robert Westin sa...

Jag håller helt med dig Patrik. Samma sa skumma beslut tog Jordbruksdepartementet om Ålen också.

Jordbruksdepartementet anser att den utrotningshotade ålen skall skyddas genom att låta dom som fiskar mest ål (yrkesfisket) få fortsätta att fiska ål och de som beskattar bestånden minst har totalt fiskeförbud?!

I bland så undrar jag hur dom tänker.

MVH Robert Westin

Translate to your own language